En guide til en god fremvisning

- 20/10/17
Hej med jer
 
Jeg har lovet at dele lidt ud af mine erfaringer her på siden - gerne med et tip eller to til emner vedrørende bolighandel.
 
Første emne, jeg vil tage op, er rettet mod sælger. Det tager udgangspunkt i fremvisningen. I vores boligjagt har vi set lidt af hvert; både nye lejligheder, huse og renoveringsprojekter. Så jeg har samlet mine erfaringer sammen som køber, og forfattet tre gode råd til en god fremvisning.
 


Kilde:https://www.pinterest.dk/pin/481603753887175183/
 
Førstegangsindtryk
Der er næppe nogen tvivl om betydningen af en indbydende og imødekommende fremvisning. Det er de følelser, som rammer, når det hele spiller - som sommeren på havnen, når solen spejler sig i fjorden, isen smelter, og pigerne cykler rundt i sommerkjoler – så er Aalborg fortryllende. De samme elementer er i spil, når vi danner os et indtryk ved en fremvisning. Ét så vigtigt køb som et hjem skal kunne mærkes i maven – for er man først taget til fremvisning, opfylder boligen typisk ofte allerede de kriterier og krav, som man selv på forhånd har opstillet. Førstegangsindtrykket er derfor vigtigt, og helt åbenlyse ting som, at der er ryddeligt og rent, græsset er slået, og tændte stearinlys, der skaber atmosfære, får boligen til at fremstå fra sin bedste side. Alt er under lup til en fremvisning, og det er så ærgerligt at få en dårlig mavefornemmelse, fordi man ikke får oplevet den fine udsigt, når ruderne er beskidte.

Kilde: https://www.pinterest.dk/pin/304485624799507154/
 
Style, uden at rode
Da vi filmede ’Nybyggerne’ lærte jeg hurtigt, hvordan man med få midler kan skabe liv og personlighed i indretningen. Oplevelsen af et hjem. Ofte, skal der ikke mere til end en stylet opdækning med tallerken, krus og bestik på køkkenøen. Eller lidt tøj på knagerne i entréen. Det er nemt. Effektivt. Og det virker. Det kan virke som lidt af et paradoks - da et ryddeligt hjem også er essentielt. For det oplevede vi som værende mindst ligeså vigtigt. Indretningen skal ikke tage over, og må helst heller ikke blive for personlig – nej tak, til billeder af familiens katte, de utallige jakker i entréen, og udstillinger med de røde masker, som familien altid tager med hjem som souvenir fra ferier i Asien. Til gengæld, må havemøblerne gerne stå ude, og tænk, hvis der også stod et glas frisk lemonade på bordet til fremvisningen. Det er en balancegang. Der skal sorteres i – og ryddes op i de personlige ejendele for at få hjemmet til at virke enkelt og overskueligt. Samtidigt, skal boligen emme af liv og virke beboelig.


Kilde: https://www.pinterest.dk/pin/422281198607687/
 
Inspirer igennem indretningen
Noget af det, der har gjort størst indtryk på sådan en interiør-nørd som mig, er indretningen. Utallige sterile og hvide køkkener samt hvide vægge i lange baner, gør ikke en flue fortræd. I forlængelse af ovenstående punkt, skræmmer en konservativ bolig ofte ikke køberne væk. Til gengæld, tiltrækker de heller ikke. Her kan indretningen bruges konstruktivt. Det kan være en høvlbænk i køkkenet, en kæmpe plante, en pangfarvet væg eller noget helt tredje, som vækker min nysgerrighed, og som jeg husker boligen for. Til fremvisninger, har vi derfor også søgt inspiration til, hvordan boligen kan bruges bedst muligt. Hvor stiller man tandbørstekruset, eller hvor kan skrivebordet stå? En gennemtænkt og personlig indretning kan derfor også medvirke til en positiv oplevelse af boligen. Derfor vil jeg også til hver en tid hellere se en indrettet bolig, med en orange væg eller en indbygget reolløsning i hjørnet, også selvom jeg måske ikke selv ville indrette på samme måde. Man skal ikke være så bange for at gøre et indtryk.
 
Jeg håber, at mine erfaringer og tips har bragt lidt perspektiv på sagen. Pøj pøj med fremvisningerne, derude. 


Tilbage til oversigten